Rwanda. Community Based Tourism

Rwanda 2016 009.blog

In de buurt van Volcanoes National Park is een Community Based Tourism organisatie actief, die zich inzet voor de lokale bevolking. Een deel van de bevolking van Rwanda is namelijk nog erg arm. Ik ging een ochtend met een medewerker van een project op stap en bezocht een aantal families die door hen ondersteund worden. Het idee is dat de gezinnen hun huis openstellen voor een kort bezoek van toeristen. Met de bijdrage die bezoekers daarvoor leveren worden de gezinnen financieel een eindje op weg geholpen totdat ze zelf in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Zodra dat is gelukt, gaan ze op eigen kracht door en wordt een ander gezin gekozen om te worden ondersteund.

Rwanda 2016 017.blog

Deze vrouw vlecht een mat die door de lokale bevolking wordt gebruikt als matras. De matrassen worden verkocht, of geruild voor andere producten.

Rwanda 2016 035.blog

Deze kleurrijke manden zijn te koop in de lokale hotels en toeristenwinkels. De vrouwen ontvingen een startkapitaaltje voor de aanschaf van materiaal. In de nabije toekomst hebben zij de steun van het Community Based Tourism project niet meer nodig. Zij kunnen inmiddels in hun eigen levensonderhoud voorzien en zijn daarmee het succesvoorbeeld van het project.

Rwanda 2016 050.blog

De imker vlecht zijn eigen bijenmanden. De honing die zijn bijen produceren, verkoopt hij in een lokale winkel.

Rwanda 2016 004.blog

Dit is een lokale ‘taxichauffeur’. Fietstaxi welteverstaan. Je ziet ze overal in Rwanda. Betaalbaar en milieuvriendelijk!

Categorieën:Het land

Plaats een reactie