Ottawa. Culinair

Op loopafstand van Parliament Hill ligt de gezellige wijk ByWard Market. Overdag kun je er verse streekproducten kopen en snuffelen bij de kraampjes en gespecialiseerde winkels. C’estbon Cooking organiseert leuke culinaire tours door Ottawa. Onderweg maak je kennis met bijzondere producten en leer je meer over de herkomst daarvan. Zo stop je bij een bakkerij waar je ‘Obama’s Cookie’ kunt proeven, een koekje dat de voormalige Amerikaanse president hier ooit kocht. De bakkerij verkoopt overigens ook koekjes met de afbeelding van de aantrekkelijke Canadese premier Justin Trudeau.

Een typisch Canadese specialiteit is een ‘BeaverTail’. De eerste permanente kraam waar deze snacks werden verkocht staat op de ByWard Market in Ottawa. De BeaverTail  ziet er uit als een Wiener Schnitzel, maar is het beste vergelijkbaar met een appelbeignet… zonder appel. De snack heeft zijn uiterlijk niet mee, maar is erg lekker, vooral met een paar druppels verse citroensap. Vooral in de winter, als er in Ottawa geschaatst wordt op het bevroren Rideau kanaal, is de BeaverTail een populair tussendoortje.

De Teastore in Byward Market verkoopt meer dan 300 soorten thee en accessoires zoals theenpotten, koppen en zeefjes. Zwarte thee, groene, witte, vruchten- en kruidenthee. En dan van elke variant talloze versies. Zo hebben ze alleen al 13 soorten Earl Grey, met originele namen zoals Fifty Shades of Earl Grey. Zit je favoriete smaak er toch niet tussen? Dan stellen ze graag jouw persoonlijke mix samen.

Een paar andere tips voor foodies:

  • Een goed adres voor ambachtelijk Italiaans ijs is Mantovani 1946. Ze serveren er ook goede koffie.
  • Casual fine dining: Play Food & Wine. Een aanrader!
  • Iets chiquer? Beckta Dining & Wine Bar.
  • D’arcy McGee’s is een Ierse pub met een goede keuken. Vlak bij de regeringsgebouwen, dus de kans is groot dat je je onder politici begeeft. Op de hoek van Sparks en Elgin Street.
  • Bij Canada in a Basket verkopen ze typische producten uit alle Canadese provincies. Hun bestlopende product? Maple syrup voor astronauten! De tubes zijn bestand tegen hoge druk, dus kunnen ook makkelijk mee in het vliegtuig.

 

 

Categorieën:Canada Oost, Ottawa

Plaats een reactie