Oman. Wadi’s

 

Wadi’s zijn rivierdalen in droge gebieden. Het zijn mooie groene oases begroeid met palmbomen, het water is smaragdgroen van kleur. In Oman zijn veel wadi’s onderdeel van het traditionele aflaj irrigatiesysteem. Een aantal wadi’s behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. De lokale bevolking komt er graag voor een picknick in de schaduw.

In diverse wadi’s kun je mooie wandelingen door de kloof maken, met aan het eindpunt een duik in het koele water. Zoals in de Wadi al-Shab in de buurt van Sur, een van de bekendste wadi’s van het land. Er is een grote parkeerplaats voor je huurauto, een klein cafeetje en schone openbare toiletten. Vanaf de parkeerplaats steek je met een bootje de rivier over naar het beginpunt van de wandeling. Deze kun je onbegeleid maken. Wij namen een lokale gids mee, die ons onderweg veel interessante informatie gaf over de wadi, de vogels die er voorkomen en de cultuur van zijn land.

Aan het einde van de wandeling door de steeds smaller wordende kloof bereik je een poel waar je in kunt zwemmen. Als je nog drie kwartier verder loopt bereik je een waterval.

De meeste wadi’s liggen in het Al Hajargebergte en in de omgeving van Nizwa, maar ook nabij Sur vind je er enkele.

Categorieën:Midden-Oosten, Oman

Plaats een reactie